Home Up Informatie Doelstellingen Lid worden Bestuur Statuten Reglement

Informatie over onze club.


Oprichting.


Onze club werd opgericht op 19 oktober 2002. Op die memorabele herfstdag hielden we, op gezamelijk initiatief van de erkende Tatra-fokkers Maggy Cool en Jozef & Meggy Soulliaert - Wouters, onze oprichtingsvergadering te Asse. Er bleek onder de vele aanwezige Tatra-bezitters en sympathisanten een groot enthousiasme te leven voor het organiseren van gezamelijke activiteiten en voor het veiligstellen en verdedigen van de belangen van onze trouwe Tatra-vrienden. Uit dat enthousiasme is onze vereniging ontstaan, en vanuit dat enthousiasme werken wij met volle overtuiging verder om de band tussen alle Tatra-liefhebbers in stand te houden en te verstevigen.

 

Naam.


De naam van onze club, T.O.P. Belgium, staat voluit voor Tatra Owczarek Podhalanski Belgium. Dit is een verwijzing naar één van de officiële benamingen voor het hondenras dat algemeen bekend staat als de Tatra hond.    

Erkenning.


Tijdens de vergadering van het comité van de VZW VdA (Vereniging der Afgevaardigden) van 28 februari 2003 werd aan onze club het voorlopige administratieve nummer B 03 02 01 toegekend.   


Clubblad.


Vier keer per jaar krijgen onze leden ons clubblad 'Uczony' in de bus. Uczony betekent in het Pools 'geletterd'. Via Uczony blijven onze leden op de hoogte van de toekomstige activiteiten van onze club, en krijgen zij geregeld informatie mee over de Tatra in het bijzonder en over het reilen en zeilen binnen de hondenwereld in het algemeen. Natuurlijk is er ook altijd plaats voor een knipoog of een grapje, en zo is Uczony uitgegroeid tot een clubblad dat door onze leden zeer gesmaakt wordt.