Home Up

Nieuws met betrekking tot onze club.


Nelly van de Laarschot (2/8/1960 - 5/10/2016).


Met grote droefheid moeten wij het overlijden melden van Nelly van de Laarschot. Na een kort en ongelijk gevecht met een nare ziekte, is zij op 5 oktober 2016 vredig ingeslapen.


Nelly was, samen met onze secretaris en webmaster Peter, van bij de start lid van onze club. Zij is ook enkele jaren lid geweest van het clubbestuur, en heeft in die hoedanigheid ook een tijdje de redactie van ons clubblad Uczony verzorgd.  


Nelly was iemand met het hart op de tong. Na de wandelingen van de club dronk ze graag een rode porto of een Irish coffee, en maakte ze graag een praatje met de aanwezigen, waarbij een grapje of een goedbedoelde plaagstoot nooit veraf waren. Het dessert met perzikken dat ze wel eens maakte bij een picknick of barbecue van de club, werd door de meesten zeer gesmaakt.   


Rust zacht, Nelly, en waak vanaf je wolkje daarboven over ons.  

Een nieuwe website.


In de loop van juni 2016 werd de nieuwe website van onze club gelanceerd. Wij hopen U via deze site te informeren over het reilen en zeilen binnen onze club, over onze activiteiten, en vanzelfsprekend ook over de Tatra honden en alles wat daarmee verband houdt.


Wij wensen U veel plezier bij het doorbladeren van onze nieuwe website.


Philippe Gregoire (10/1/1954 - 17/3/2016).


Met grote droefheid moeten wij helaas melden dat onze hulpsecretaris Philippe Gregoire, na een korte maar hevige strijd tegen een nare ziekte, op 17 maart 2016 is overleden.


Philippe was, samen met zijn vrouw Annie, van bij het prille begin betrokken bij onze club. Zij waren samen aanwezig op onze oprichtingsvergadering in 2002, en vanaf de start van T.O.P. Belgium heeft Philippe met enthousiasme en toewijding de functie van hulpsecretaris vervuld binnen ons bestuur. In die hoedanigheid verzorgde en verifieerde hij de Franstalige vertalingen binnen onze club, en organiseerde hij ook enkele geslaagde en gesmaakte wandelingen in het Franstalige landsgedeelte, die door de aanwezigen steeds erg gewaardeerd werden.


De meeste leden van onze club zullen Philippe ongetwijfeld kennen. Samen met Annie was hij op vrijwel elke wandeling aanwezig. Wij zullen hem herinneren als een warme, joviale en sociale man, die graag met iedereen een praatje maakte, die altijd in was voor een grapje, die altijd belangstellend vroeg hoe het met anderen ging, die erg kon genieten van een Martini als aperitief en van een fris pintje of een goed glas wijn na de maaltijd, die er altijd als de kippen bij was om anderen een glas aan te bieden, en die vrijwel altijd rondliep met een glimlach om zijn lippen.


Wij zullen Philippe ontzettend missen, als stuwende kracht binnen het bestuur van onze club, maar bovenal als goede vriend. Hij zal nooit vergeten worden, en bij elke activiteit van onze club zal hij in gedachten bij ons zijn, en zullen we opnieuw dankbaarheid voelen dat we hem mochten kennen en dat hij onze levens mocht verrijken met zijn aanwezigheid en zijn persoonlijkheid.


Rust zacht, Philippe, en waak vanaf je wolkje daarboven over ons.